Friday, 10 July 2009

Vlad Damsescu:"Achiriloaie este un schior complet."
Articol de Anghel Sorin.

Schiorii din Romania au o mare pasiune pentru studiu, altfel nu se explica cum unii dintre ei
reusesc sa urmeze cursurile a doua facultati. Printre cei aflati in aceasta situatie se numara si Vlad Damsescu, un sportiv iesit din prim-plan din cauza faptului ca timpul nu-i mai permite sa urce pe schiuri.
SE MAI POATE SPUNE DESPRE TINE CA ESTI SCHIOR DIN MOMENT CE NU PARTICIPI DECAT LA CURSELE DE LA CAMPIONATUL NATIONAL DE SCHI ALPIN?
Schior sunt si voi ramane mereu, chiar daca am decis sa particip doar la campionatele nationale ale Romaniet! Singura diferenta dintre participariile mele din trecut fata de cele de astazi este clasamentul. Acum o clasare pe podium este mai greu de realizat.
DE CE AI RENUNTAT SA MAI FACI SCHI DE PERFORMANTA?
Au fost mai multi factori care m-au determinat sa renunt la schiul de performanta. Lipsa timpului, facultatea ocupandu-mi o mare parte din program. Lipsa unui antrenor din Brasov. Lipsa fondurilor. Cluburile asteapta rezultate fara sa investeasca.
CARE AU FOST SPORTIVII CU CARE TE-AI DUELAT IN PERIOADA JUNIORATULUI?
Adversarul care a fost mereu cu un pas in fata mea a fost Bogdan Olaru. Pe parcurs au mai aparut si alti juniori de valoare precum Ionica Achiriloaie, Norbert Nagy sau Kund Kopacz.
PANA CAND VEI MAI CONTINUA SA PARTICIPI LA CAMPIONATUL NATIONAL DE SCHI ALPIN AL ROMANIEI?
Pana cand voi avea timp si bani peste asta, o voi face cu cea mai mare placere.
STIU CA ESTI PRIETEN CU IOAN ACHIRILOAIE. CE II LIPSESTE PENTRU A PUTEA AJUNGE UNUL DINTRE CEI MAI BUNI SCHIORI DIN ROMANIA?
Achiriloaie este un sportiv complet, care a muncit foarte mult pentru a ajunge unde este si care practica schiul mai mult din placere decat pentru a obtine un rezultat. Nu trebuie sa ajunga unul din cei mai buni schiori din Romania pentru ca este deja! Sunt de parere ca prelungirea, precum si marirea numarului de cantonamente pe ghetar, l-ar putea ajuta sa progreseze.
CARE ESTE LOCUL DIN ROMANIA IN CARE ITI PLACE CEL MAI MULT SA SCHIEZI?
Fiind brasovean, Poiana Brasov este locul in care imi place sa schiez cel mai mult.
LA CE FACULTATE ESTI ACUM STUDENT?
Urmez cursurile la zi ale facultatilor de Stiinte Economice si de Educatiei Fizica si Sport din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.
CE INSEAMNA UN REZULTAT SATISFACATOR PENTRU UN SCHIOR DIN ROMANIA LA JOCURILE OLIMPICE?
Cred ca o clasare lin primii 30 de schiori ai lumii ar reprezenta un rezultat bun pentru Romania. Sper ca schiorii de la noi sa si reuseasca.
INAINTE DE A-I URCA IN AVIONUL SPRE VANCOUVER, COSR VREA SA-I OBLIGE PE SCHIORII DIN ROMANIA SA IA CATEVA STARTURI IN CUPA MONDIALA. CE PARERE AI DESPRE ACEASTA DECIZIE?
Cupa Mondiala cred ca este putin exagerat, dar un numar mai mare de starturi la concursurile FIS sau poate chiar cele de Cupa Europei sunt sigur ca i-ar ajuta mult.

No comments:

Post a Comment